DESPRE ADOPTĂ UN BUNIC

În România trăiesc astăzi aproape 1.500.000 de vârstnici care se confruntă cu singurătatea. Pentru noi, aceasta se traduce în tot atâtea pilde de viață, fragmente de istorie care așteaptă să le descoperi, modele de urmat, prietenii între generații și, mai mult decât orice, milioane de ocazii să dai înapoi puțin din bucuria pe care ai primit-o de la bunicii tăi.

Amintește-ți bucuria de pe fața bunicii care te aștepta în ușă, în miros de cozonaci calzi, când mergeai de Crăciun la colindat. Imaginează-ți acum cât de minunat ar fi dacă ai putea da înapoi această lumină celor care își așteaptă în zadar nepoții. Alătură-te RE:START ROMÂNIA – ADOPTĂ UN BUNIC!

Acesta este un proiect marca RE:START ROMÂNIA care se adresează atât persoanelor active, implicate, care își doresc să aducă o schimbare în viața celor din jur, cât și celor în vârstă care nu mai au familia aproape și care au nevoie de puțin ajutor în lupta cu singurătatea.

Voluntarii noștri oferă companie și o vorbă de alinare bătrânilor uitați și primesc în schimb de la „bunici” povești senzaționale, prietenii unice și, de ce nu, dacă sunt norocoși, chiar și puțină turtă dulce drept răsplată.

RE:START ROMÂNIA – ADOPTĂ UN BUNIC a pornit la drum la Brașov, în parteneriat cu Asociația Filantropică Medical Creștină „Christiana”, care administrează un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă. Foarte curând însă, proiectul va fi accesibil în Craiova, București, Cluj și în alte orașe din țară.